Veri Görselleştirme

VERİ GÖRSELLEŞTİRME

1. Veri Nedir ?


Veriler aslında artık yaşamımızda iç içe fakat yine de tanımını yapmakta fayda var . Veri bilginin hammaddesidir. Veri bilginin en küçük ve en temel parçacığıdır.



2.Veri Görselleştirme Nedir ?

Veri görselleştirme insan beyninin bilgileri daha hızlı algılamasına yardımcı olur.
Çoğu insan görsellere metinden çok daha iyi tepki verir. Beyne gönderilen bilgilerin yüzde 90’ı görseldir ve beyin görselleri metne kıyasla 60.000 kat daha hızlı işler. Bu hususlar bilginin analiz edilmesi ve taşınması için veri görselleştirmenin kullanılmasını gerekli hale getirtmektedir.
Stratejik planlamalar yapmak için veri görselleştirmenin karar destek sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

Veri görselleştirme, analitiğin merkezinde yer alır. Bir veri bilimcisi, gelişmiş tahmine dayalı analitik veya makine öğrenimi algoritmaları yazarken, sonuçları izlemek ve modellerin amaçlandığı gibi performans gösterdiğinden emin olmak için çıktıları görselleştirmek önemli hale gelir. Bunun nedeni, karmaşık algoritmaların görselleştirmelerinin genellikle sayısal çıktılardan daha kolay yorumlanmasıdır.





3.Veri Görselleştirmenin Önemi

• Bilgilerin evrensel ve hızlı bir şekilde iletilmesini sağlar
• Organizasyonu iyileştirmek için, atılması gereken sonraki adımların daha iyi anlaşılmasını,
• Anlayabilecekleri bilgilerle izleyicinin ilgisini sürdürme becerisinin geliştirilmesini,
• Katılan herkesle iç görüleri paylaşma fırsatını artıran kolay bir bilgi dağıtımını,
• Veriler daha erişilebilir ve anlaşılır olduğundan, veri bilimcilere ihtiyaç duymadan verilerin anlamlandırılabilmesini,
• Bulgular üzerinde daha hızlı hareket edilmesi sayesinde, daha hızlı ve daha az hatayla başarıya ulaşma becerisinin artmasını sağlamasıdır.

4. Veri Görselleştirmenin Faydaları

Veri görselleştirme, satış temsilcilerinin, pazarlama ekiplerinin ve işletme yöneticilerinin büyük hacimli düzensiz verilerdeki kalıpları kolayca tespit etmesine olanak tanır . Kuruluşlar, görsel veri keşif araçlarını kullanarak yalnızca satış performansını değil, ekip ve personel performanslarını, iş koşullarını ve pazarlama trendlerini de etkin bir şekilde takip edebilir.
Mevcut verideki farkındalığı arttırarak doğru müşterilere doğru iletişimde bulunma , stratejik karar almayı geliştirerek gelir artışını yükseltme faydalarını sağlar .






Kaynakça

https://blog.datumize.com/top-five-advantages-of-data-visualization

https://www.import.io/post/what-is-data-visualization/

https://www.oracle.com/tr/business-analytics/what-is-data-visualization/